Back to Top

close

Beberapa jalan, persimpangan di PJ ditutup waktu petang untuk aliran kontra, 3 bulan mulai 1 Mac

Beberapa jalan, persimpangan di PJ ditutup waktu petang untuk aliran kontra, 3 bulan mulai 1 Mac

Beberapa jalan, persimpangan di PJ ditutup waktu petang untuk aliran kontra, 3 bulan mulai 1 Mac

Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) telah mengumumkan beberapa jalan dan persimpangan akan ditutup selama dua jam 30 minit pada setiap petang mulai 1 Mac ini untuk aliran trafik kontra percubaan. Penutupan jalan berkenaan akan dilaksanakan pada jam 5 petang hingga 7.30 malam pada hari biasa (Isnin-Jumaat, kecuali cuti umum dan waktu hujan) dalam tempoh percubaan selama tiga bulan, laporan Selangor Journal.

Menurut kenyatan media yang dikongsikan, jalan dan persimpangan yang terlibat ialah persimpangan Jalan Othman-Jalan Templer, persimpangan Jalan Gasing-Jalan Templer, persimpangan Jalan Templer-Jalan 6/29 dan Jalan Templer menghala Lebuhraya Pantai Baharu (NPE).

Justeru, pengguna jalan berkenaan yang datang dari arah Jalan Gasing menghala ke Jalan Othman atau kawasan Melayu perlukan menggunakan Jalan Changgai 6/22 atau Jalan Anak Gasing 6/5-Jalan Tinggi 6/12-Jalan Selangor. Bagi yang datang dari arah Jalan Othman ke Lebuhraya NPE, perlulah membuat pusingan-U di bulatan Assunta.

MBPJ turut berkata pengguna jalan yang datang dari pusat bandar Petaling Jaya dan Seksyen 52/Lebuhraya Persekutuan bolehlah mengunakan laluan aliran trafik kontra ini. Apa pun semua pengguna jalan raya dinasihati agar memandu berhati-hati dan mengikut isyarat papan tanda di lokasi terbabit.

The post Beberapa jalan, persimpangan di PJ ditutup waktu petang untuk aliran kontra, 3 bulan mulai 1 Mac appeared first on Paul Tan's Automotive News.

* This article was originally published here
For Feedback & Comments, please write to us on hello@newswire.ae

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *