Back to Top

close

JPJ eBid: Siri FF dilanjut bidaan hingga 10 malam ini

JPJ eBid: Siri FF dilanjut bidaan hingga 10 malam ini

JPJ eBid: Siri FF dilanjut bidaan hingga 10 malam ini

JPJ eBid: Siri FF dilanjut bidaan hingga 10 malam ini

Berita baik bagi anda yang frust selepas tidak berjaya untuk membida siri pendaftaran dari Putrajaya, FF menerusi JPJ eBid sepanjang tempoh yang diberikan pada 14-18 Mei 2023. Bidaan bagi siri ‘panas’ FF ini telah pun dilanjutkan sehingga jam 10 malam ini, 19 Mei.

Menteri Pengangkutan, Anthony Loke berkata, pihaknya mengambil maklum aduan orang ramai tentang sistem JPJeBid yang tidak stabil apabila tempoh untuk pembidaan bagi nombor plat FF akan berakhir disebabkan trafik yang tinggi.

Justeru, untuk berlaku adil, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah melanjutkan masa pembidaan untuk 24 jam iaitu hingga 10 malam ini. Jadi, masih ada waktu lagi untuk anda membidanya. Untuk mengetahui cara-cara membida menerusi JPJ eBid, anda boleh KLIK PAUTAN INI. Seperti biasa, keputusannya akan keluar esok, 20 Mei 2023. Keseluruhan proses kini secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik (atau buruk) menerusi e-mel.

Dalam masa yang sama, Loke turut berkata, pihaknya akan berusaha untuk memantapkan sistem digital di bawah JPJ dan juga agensi-agensi lain di bawah Kementerian Pengangkutan (MOT). Malahan kelmarin beliau telah pun berjumpa dengan Jawatankuasa Penasihat Digital (JPD) kepada MOT bagi memberi nasihat penambahbaikan.

Dengar cerita, ada bidaan untuk siri FF ini mencecah nilai jutaan Ringgit Malaysia. Panas betul siri FF ini. Sampai ada yang sanggup sediakan bajet yang tinggi untuk mendapatkannya.

The post JPJ eBid: Siri FF dilanjut bidaan hingga 10 malam ini appeared first on Paul Tan's Automotive News.

* This article was originally published here
For Feedback & Comments, please write to us on hello@newswire.ae

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *