Back to Top

close

Jualan Toyota Vios 2023 akan diteruskan susulan kes salah laku ujian Daihatsu, tiada recall — UMWT

Jualan Toyota Vios 2023 akan diteruskan susulan kes salah laku ujian Daihatsu, tiada recall — UMWT

Jualan Toyota Vios 2023 akan diteruskan susulan kes salah laku ujian Daihatsu, tiada recall — UMWT

Susulan daripada kes salah laku dalam ujian keselamatan Daihatsu, UMW Toyota Motor hari ini mengumumkan yang jualan bagi model Toyota Vios serba baru akan diteruskan memandangkan tiada sebarang masalah dengan standard keselamatan atau kualiti kenderaan terbabit.

Presidennya, Datuk Ravindran K. berkata; “Bagi pelanggan yang telah membuat tempahan Toyota Vios serba baru atau berminat untuk membelinya, kami ingin meyakinkan anda bahawa Toyota Vios serba baru memenuhi semua peraturan keselamatan yang ditetapkan dan tiada perkara yang mempertaruhkan kualiti kenderaan terbabit.”

Ini juga berikutan kenyataan yang dikeluarkan oleh Daihatsu Co Ltd. pada 28 April 2023 yang mendedahkan berlakunya kepincangan prosedur terhadap ujian empat modelnya, yang termasuk sekali Toyota Vios serba baru. Ujian susulan telah mengesahkan yang kenderaan itu memenuhi pensijilan UN-R95 dan tiada keperluan untuk Toyota Vios dipanggil semula dan jualan kenderaan itu diteruskan seperti biasa tanpa sebarang gangguan.

“Kami dengan rendah hati memohon maaf di atas keresahan yang mungkin telah ditimbulkan kepada pelanggan berikutan hal ini, dan ingin menekankan bahawa keselamatan dan kualiti kenderaan kami sentiasa terjamin. Komitmen kami terhadap keselamatan pelanggan selalu menjadi keutamaan dan akan sentiasa kekal begitu,” tambah beliau.

Terdahulu, Perodua juga mengeluarkan kenyataan rasmi dengan pendirian yang sama.

The post Jualan Toyota Vios 2023 akan diteruskan susulan kes salah laku ujian Daihatsu, tiada recall — UMWT appeared first on Paul Tan's Automotive News.

* This article was originally published here
For Feedback & Comments, please write to us on hello@newswire.ae

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *