Back to Top

close

Lori rempuh Perodua Aruz di Lebuhraya PLUS dekat Rawang – Polis Gombak cari saksi kemalangan

Lori rempuh Perodua Aruz di Lebuhraya PLUS dekat Rawang – Polis Gombak cari saksi kemalangan

Lori rempuh Perodua Aruz di Lebuhraya PLUS dekat Rawang – Polis Gombak cari saksi kemalangan

Baru-baru ini tular video berdurasi satu minit hasil rakaman dashcam dari Perodua Aruz yang dirempuh oleh sebuah lori dari arah belakang. Kejadian berlaku di KM 439.6 Lebuhraya Utara Selatan arah Utara berhampiran Rawang pada 14 Mac lalu, kira-kira jam 1 tengahari.

Pemangku Ketua Polis Daerah Gombak, Superintendan Noor Ariffin Mohamad Nasir berkata seorang wanita berusia 29 tahun yang memandu Aruz bersama dua kanak-kanak, adik perempuan dan ibunya masing-masing berusia tiga hingga 58 tahun, tiba-tiba dirempuh oleh sebuah lori yang dipandu lelaki berusia 34 tahun.

“Kesemua mangsa mengalami kecederaan dan mendapat rawatan di Hospital Sungai Buloh sebagai pesakit luar. Kes disiasat di bawah Rule 10 LN 166/59. Orang ramai yang mempunyai maklumat diminta tampil atau menghubungi Penolong Pegawai Penyiasat Trafik, Sarjan Rohaizam Yusop di talian 0125260952 atau Bilik Gerakan Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak di talian 03-61262222,” katanya.

Menerusi paparan video berkenaan yang dikongsi menerusi laman Facebook Perodua Aruz Owner Club, sebelum kejadian, kedengaran pemandu Aruz tersebut, berbual dengan penumpangnya dan sempat memberikan tip pemanduan di lebuh raya bagi mengelakkan kemalangan. Menurut laporan MStar, pemandu Aruz itu, Nur Asyiqin Abdul Manaf sempat memberikan tip pemanduan berhemah kepada adiknya yang belum pernah memandu jarak jauh.

Walau bagaimana pun, belum sempat topik itu dihabiskan, tiba-tiba lori di belakangnya merempuh kenderaan yang dipandu dan kedengaran Asyiqin melaungkan kalimah Allahuakhbar beberapa kali. Dalam kemalangan terbabit, kesemua mereka selamat dan tidak mengalami kecederaan parah.

The post Lori rempuh Perodua Aruz di Lebuhraya PLUS dekat Rawang – Polis Gombak cari saksi kemalangan appeared first on Paul Tan's Automotive News.

* This article was originally published here
For Feedback & Comments, please write to us on hello@newswire.ae

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *