Back to Top

close

River Indie dilancar di India – skuter elektrik dengan pelbagai kemudahan unik, jarak gerak 120 km, 9 hp

River Indie dilancar di India – skuter elektrik dengan pelbagai kemudahan unik, jarak gerak 120 km, 9 hp

Pasaran India kini menerima satu lagi skuter elektrik dalam pasaran, iaitu River Indie, keluaran sebuah syarikat tempatan baru, Indie yang berpusat di Bengaluru. Tempahan awal untuk skuter ini sudah pun dibuka 125,000 rupee (RM6,700), dan penghantaran kepada pelanggan dijangka bermula awal bulan Ogos tahun ini.

Dipanggil oleh River sebagai sebuah “skuter SUV”, Indie dibangunkan dengan pelbagai kelengkapan yang dapat membantu memudahkan pengguna serta penampilan sedikit pelik dengan dua lampu petak di hadapan seakan Yamaha NEO’S yang mula memasuki pasaran bermula tahun ini. Lampu belakang itu juga seperti sudah pernah dilihat sebelum ini.

Meskipun baru tiba dalam pasaran, Indie cuba menarik perhatian dengan kelengkapan unik antaranya seperti besi pada panel tepi yang boleh bertindak sebagai pelindung dan juga tapak kepada beg barangan, peletak kaki yang boleh dilipat sekiranya tidak diguna, poket simpanan bawah pemegang 12 liter dengan soket USB, ruang simpanan bawah tempat duduk 43 liter dan ruang letak kaki luas.Informasi penting operasi skuter ini dipaparkan pada skrin digital yang terletak di tengah pemegang, dan tempat duduk cukup luas untuk dua orang. Rim menggunakan saiz 14 inci, sementara sistem brek pula kedua-dua bahagian hadapan dan belakang datang dengan unit cakera (CBS).

Motor elektrik pada skuter ini boleh menghasilkan kuasa sehingga 9 hp dan tork 26 Nm, dan bateri lithium ion 4 kWh padanya boleh memberikan jarak gerak sehingga 120 km dengan sekali cas penuh dan laju maksimum 90 km/j. Untuk dicas semula, ia perlu mengambil masa lima jam (0-80%).
The post River Indie dilancar di India – skuter elektrik dengan pelbagai kemudahan unik, jarak gerak 120 km, 9 hp appeared first on Paul Tan's Automotive News.

* This article was originally published here
For Feedback & Comments, please write to us on hello@newswire.ae

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *